Inschrijven

Heeft u interesse om uw kind(eren) aan te melden bij De Blauwe Morgenster?
We verwelkomen graag ieder kind. We hanteren hierbij wel enkele voorwaarden, die we u graag tijdens een persoonlijk gesprek toelichten. Kom gerust langs voor een persoonlijke rondleiding door onze eigen leerlingen, waarin u zelf kunt ervaren waar onze school voor staat en waarbij we de tijd nemen om antwoord geven op alle mogelijke vragen die u heeft.

Bent u definitief geïnteresseerd geraakt in onze school, dan kunt u uw kind formeel aanmelden via dit aanmeldformulier. Wij ontvangen het aanmeldformulier het liefst als ingevuld Word-document via e-mail. Het aanmeldformulier als pdf-document vindt u hier. Na ontvangst van het formulier is er sprake van een voorlopige inschrijving en krijgt u van de school een ontvangstbevestiging en een brief over de komende procedure. 

Intake, wennen en starten
Ongeveer 2 maanden voor uw kind 4 jaar is, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met de schoolleiding. U hoort in welke groep uw kind geplaatst gaat worden, per wanneer uw kind naar school mag en er wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsmoment. U maakt dan samen met uw kind kennis met de leerkracht(en) van de groep.
Ongeveer 4 weken na de start heeft u een uitgebreid gesprek met de leerkracht van uw kind. Samen neemt u door hoe de start is verlopen en bespreekt u relevante zaken rond de begeleiding van uw kind in de klas.

Meer lezen over ons toelatingsbeleid.

Leerkrachten aan het woord

"Als leerlingen van groep 8 nieuwe ouders enthousiast rondleiden, dan voel ik me wel trots."

"Ik zie de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen bij leerlingen elk jaar groeien."